Confucius Remodelling Project

 

Works to the Round House Building have been completed in Lancaster Square as part of the Confucius Remodelling Project.

Completed in early 2018, the renovation to the Confucius Institute included the creation of an open plan space on the ground floor for students to study, along with 2 seminar rooms, a large office for staff and a meeting room on the first floor of the building. The Confucius Institute at Lancaster University was opened in 2011, and the new, improved space aims to be 'a hub for Chinese activities'. 

 

The key objective for the Confucius Institute is to act as a university-wide platform for research collaboration on and related to china, and as a hub for hosting incoming visiting academics from China. Aims include;
 
● Offer credit-bearing Mandarin language and culture classes to students
● Offer language and culture courses to local schools, communities and businesses
● Support enterprise in the North West region through the themes of China, innovation and sustainable development
 
This project details how the Roundhouse building can be adapted to allow the Institute to grow and expand for an ever progressive and inclusive programme for both university and surrounding community involvement.