Confucius Remodelling Project

 

Works to the Round House Building are underway in Lancaster Square as part of the Confucius Remodelling Project.

The works will complete early next year and should cause minimal disruption as the building will be closed for the duration of the work. The site area will be fenced off within Lancaster Square and a small compound will be set up initially on County Avenue which will impact on the number of available parking spaces. 7 of the southernmost spaces will be unavailable for use which includes 2 disabled parking spaces. Parking on the north side of the avenue remains unchanged and there is no disruption expected to deliveries in the area. 

 
The existing Confucius Institute at Lancaster University was opened in 2011 and is located in a portion of the ground floor of The Round House building. The facility includes teaching spaces, offices and an open plan social area utilised for hosting events and informal classes.
 
key objective for the Confucius Institute is to act as a university-wide platform for research collaboration on and related to china, and as a hub for hosting incoming visiting academics from China. Aims include;
 
● Offer credit-bearing Mandarin language and culture classes to students
● Offer language and culture courses to local schools, communities and businesses
● Support enterprise in the North West region through the themes of China, innovation and sustainable development
 
This project details how the Roundhouse building can be adapted to allow the Institute to grow and expand for an ever progressive and inclusive programme for both university and surrounding community involvement.