RECIRCULATE: A Date with the Women’s Innovation Network for Africa Power Ladies

Thursday 18 July 2019, 2:00pm to 4:00pm

Venue

Training Rooms 1 & 2, Gordon Manley Building, LEC Blue Zone (LEC 3), Lancaster University - View Map

Open to

Postgraduates, Staff

Registration

Free to attend - registration required

Registration Info

Places are limited, so please sign up for this event via Eventbrite: wina-power-ladies.eventbrite.co.uk

Event Details

Make a date with the WINA (Women Innovators Network in Africa) Power Ladies, as Dr. Nellie Longwe Kangwa, Sjani Human, Natasha Omokhodion, and Sylvia Mutale-Mwansa, renowned female entrepreneurs, share their entrepreneurial journeys and first-hand experiences as women entrepreneurs in Africa – the good, the bad, and the ugly.

Is entrepreneurship indeed the African woman’s way of coping with the ‘glass ceiling’ that seems to prevent her from reaching top managerial levels in organizations?

Does the African woman indeed give more emphasis to her family and/or home responsibilities than venturing for a career in entrepreneurship?

Are there indeed only three categories of women entrepreneurs: chance, forced and created?

Who really is today’s African woman entrepreneur?? And what is entrepreneurship to her?? What does it take to succeed as a female entrepreneur in Africa?

Come and let’s discuss doing business the African woman style!!!

Topic: Today’s African Woman Entrepreneur: for the satisfaction or for coping?

Programme Outline

Venue: Lancaster University LEC 3 Training Rooms

Date: 18th July 2019

Duration: 2 hours

1:45pm - 2:00pm Arrival/Guests seated/Coffee

2:00pm - 2:05pm Welcome address – Prof. Nigel Paul (5mins)

2:05pm - 2:20pm The ‘Diasporan’ Entrepreneur – The story of Natasha (15mins)

2:25pm - 2:40pm Survive to Thrive: Building an entrepreneurial career through the “world university” - Sjani (15 mins)

2:45pm - 3:00pm Coffee Break (15mins)

3:00pm - 3:15pm The Growth-Oriented Entrepreneur - Dr. Nellie (15mins)

3:20pm - 3:35pm The ‘Political’ Entrepreneur - Sylvia (15 mins)

3:40pm - 3:55pm Open Forum (15 mins)

3:55pm - 4:00pm Closing Remarks – Afua Konadu (5mins)

This is an open discussion between RECIRCULATE residents, staff and the WINA Power Ladies. In the person of Dr. Nellie Longwe Kangwa, Sjani Human, Natasha Omokhodion-Kalulu Banda, and Sylvia B. Mutale-Mwansa, the WINA Power Ladies will engage their audience in a discussion on the topic “Today’s African Woman Entrepreneur: for the satisfaction or for coping?”. Through the shared stories and first-hand experiences of the WINA Power Ladies, the aim of this activity is to increase the understanding of the attendees on female leadership and women entrepreneurship in Africa. Some of the areas of focus will be on ‘Who really is today’s African woman entrepreneur, and what is entrepreneurship to her??’ What does it take to succeed as a female entrepreneur in Africa?

Gallery

Woman looking out of a boardroom window

Woman looking out of a boardroom window

Contact Details

Name Alan Smith
Email

a.smith6@lancaster.ac.uk

Telephone number

+44 1524 595181

Website

https://wina-power-ladies.eventbrite.co.uk/